Sköt om dina skridskor

Skridskoåkning är ett roligt nöje för både barn och vuxna. Skridskor är en speciell typ av skor som kräver mycket skötsel för att hålla sig användbara. Det finns några saker som är viktiga att tänka på:

  • Använd alltid skridskoskydd när du går med skridskor utanför isen och när de förvaras i väska.
  • Torka av skridskorna efter användning. Lägg aldrig ner dem blöta i en påse eller väska eftersom det här på sikt kommer att leda till att skenan rostar.
  • Slipa skridskorna med jämna mellanrum för att hålla skenan vass. Slipningen på skenan varierar beroende på vilken typ av skridskor det är. Det är inte en bra idé att försöka ändra på den slipning som skridskorna levereras med utan slipningen ska endast se till så att skenan behåller en bra kontakt med isen. De flesta skridskohallar och återförsäljare av skridskor erbjuder slipning till en liten kostnad. Att slipa skridskorna själv är oftast inte att rekommendera.
  • Skridskorna förvaras bäst utan skridskoskydd när de inte används på länge. Innan skorna läggs undan för säsongen är det bra att applicera ett tunt lager syrafri olja för att förhindra rost.

Genom att ta hand om skridskorna förlängs användningstiden och samtidigt blir åkupplevelsen betydligt bättre.